Gratulujeme k 1. místu v soutěži Automechanik junior 2023 konané v auto učebnách a dílnách benešovské Integrované střední školy technické.

Uvedený titulek informuje o velkém úspěchu naší školy zásluhou žáka 3. ročníku oboru automechanik Lukáše Holuba, kterého dosáhl na krajské soutěži, tato se pořádá každoročně na některém ze čtrnácti učilišť ve středočeském kraji.

Hlavním cílem soutěže je motivace žáků středních škol s výukou autooborů, propagace technických oborů a rozvoj spolupráce mezi budoucími zaměstnavateli žáků a středními školami. Vyhlašovatelem soutěže je Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky a Svaz prodejců a opravářů motorových vozidel České republiky (SAČR).  Nezastupitelnou úlohu má i popularizace učňovského školství v očích mladých lidí, jejich rodičů, učitelů i široké veřejnosti. Věříme, že řemeslo má svou budoucnost a že hraje a bude hrát významnou, ba nezastupitelnou roli v životě každého z nás.

Soutěž je tříkolová a skládá se ze školního, krajského kola a celostátního finále. Školní kolo pořádají jednotlivé školy, které vyučují uvedený obor. Krajské kolo proběhlo 1. března a finále, tedy celostátní kolo proběhne ve dnech 11. – 13. 4. v Mladé Boleslavi. Zástupce naší školy, Lukáš Holub, bude na tomto svátku mladých automechaniků bojovat spolu s druhým v pořadí z krajské soutěže, studentem z SOŠ a SOU Beroun o nejvyšší umístnění mezi nejlepšími z české a slovenské republiky.                     Lukáši,  děkujeme za vzornou reprezentaci naší školy, užij si nádherných, hodnotných dárků, které jsi obdržel za 1. místo v Benešově.  Přejeme mnoho trpělivosti a sil v přípravě, samozřejmě s odbornou pomocí našich učitelů, hodně štěstí a pevných nervů v celostátním finále, držíme palce!

Bližší Informace o krajské soutěži naleznete na stránkách Benešovského deníku:

https://benesovsky.denik.cz/zpravy_region/mladi-automechanici-soutezili-v-benesove-mezi-nimi-byla-i-jedna-divka-20230301.html

automechanik_junior.jpgautomechanik_junior1.jpg

automechanik_junior2.jpg

 

Kontakt

Střední odborná škola
a Střední odborné učiliště, Dubno
Dubno 100
26101 Příbram

IČ: 00659771
DIČ: CZ00659771
IZO školy: 110 450 931
REDIZO: 600007928
Datová schránky: 8yrjud6
Číslo účtu: 11439211/0100

E-mail: info@dubno.cz
Web: www.dubno.cz
Telefon: 318 679 041

RP_OV.jpgproge_CAD.pngAEDOP_Vzdelavani_pro_konkurenceschopnost.pngNarodni plan obnovySbirej tonerUNOV3

© 2021 Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Dubno. Veškerá práva vyhrazena.